top of page

Groen kost geen poen!

Maar haalt het beste in je naar boven.

Het verhoogt je creativiteit, productiviteit en concentratie, beweer nu nog maar eens dat investeren in een plant niet de moeite loont.


Hoeveel échte planten staan er in de ruimte waarin jij aan het werk bent? Als er veel planten staan, ben je goed bezig! Ze hebben niet enkel een positieve invloed op de luchtvochtigheid in de kamer, maar ook op je eigen tevredenheid over je functioneren, zo blijkt uit onderzoek.


  • Planten in een ruimte geven de ruimte een aantrekkelijker gevoel dan kale kamers. Ze kleden je thuiswerkplek aan, en door de natuurlijke vormen, verzachten ze.


  • Planten zorgen voor een hogere luchtvochtigheid en in de zomer zorgen ze voor verkoeling. Het blijkt dat mensen een ruimte minder snel als te warm of te koud ervaren.


  • Ze hebben ook een groot effect op je humeur. Na het plaatsen van planten zouden mensen een betere gemoedstoestand hebben en zelfs minder piekeren buiten het werk. Planten verhogen het algemeen welzijn.


  • Je denkt misschien, een bureauruimte vol planten neemt veel tijd en energie. Maar ook dat wordt door onderzoekers ontkracht. Mensen die planten op kantoor hebben melden zich zo’n 20 % minder vaak ziek!


  • Ook de akoustiek wordt verbetert door planten, ze absorberen de geluidsgolven. Een kantoorruimte heeft veel harde oppervlakten zoals een betonnen of stenen vloer, tafels en kasten in hout bekleed met laminé. Planten zijn onmisbaar om geluidsoverlast en galm tegen te gaan.


  • Planten verhogen je bedrijfsimago. Ze scheppen extra sfeer en een warm en uitnodigend gevoel, voor jezelf, maar ook voor bezoekers of mensen waarmee je in een videocall zit.


Heb je graag hulp bij het uitzoeken van de juiste planten? In onze all-in styling ga ik samen met jou op pad voor de juiste kamerplant voor je eigen gestylde homeoffice.

Contacteer me hier voor een offerte op maat.bottom of page