top of page

De juiste stoel kiezen voor je thuiskantoor, waar moet je op letten?Kies voor een design dat past bij de look van je bureauruimte en vergeet niet, design weegt niet op tegen de functionaliteit en het zitcomfort.


1. Hoe je stoel juist afstellen

De juiste afstelling van een comfortabele ergonomische stoel vergt in het begin wat aanpassing voor je zithouding, maar gewenning treedt snel op. Vraag bij je aankoop hulp van de specialist verkoper, hij kan je de juiste aanwijzingen geven. En test het zitcomfort in de winkel al uit. Kun je bijvoorbeeld de rugstand apart instellen?

Als je al een stoel hebt die je comfortabel wil instellen, hou dan rekening met volgende punten:

  • Voeten moeten plat op de grond kunnen staan in een hoek van 90°,

  • De tafel op ellebooghoogte terwijl je ontspannen zit.

  • Stel de lendesteun zodanig in dat de lendesteun goed in de holling van je onderrug steunt/past.

  • Controleer regelmatig of de instellingen nog optimaal zijn.


2. Kleur en materiaalkeuze

De kleur en het materiaal van je stoel hangt af van je eigen smaak en de stijl van je bureauruimte. Weet wel dat lichte kleuren makkelijker vuil worden en dat leder of kunstleder het beste kan gereinigd worden.


3. Wieltjes of niet?

Met of zonder wielen? Regelmatig van houding veranderen is een must tijdens het werken, vandaar dat een stoel op wielen de voorkeur heeft. Vind je het vervelend dat je stoel te makkelijk beweegt opdat net niet doet? Er bestaan wielen die enkel rijden als er gewicht op komt, dus als je er op zit of net omgekeerd. Heb je een houten vloer, leg dan een beschermmat onder je stoel, dit helpt ook voor de beweeglijkheid van de wieltjes.Heb je graag hulp bij het uitzoeken van de juiste stoel?

In onze all-in styling ga ik samen met jou op pad voor de juiste stoel van je eigen gestylde homeoffice.


Info, ergostore.eu


bottom of page